Černoušci - cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 210 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 70 g moučkového cukru
- 40 g mletých vlašských ořechů
- 140 g másla nebo Hery
- 1 žloutek
- Náplň:
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 80 g moučkového cukru - lze ubrat
- 25 g ovocného džemu - pikantní
- 2 lžíce hnědého rumu
- Dále:
- čokoládová poleva z Ledových kaštanů a kousku másla nebo z čokolády na vaření
- nasekané vlašské ořechy
Postup Černoušci - cukroví
Postup přípravy receptu
-
Kolečka: z mouky, kakaa, ořechů, cukru a změklého másla vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme po částech na plát silný asi 2,5 mm, ze kterého vykrajujeme kolečka, která klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 12 minut. Pak kolečka necháme zchládnout.
Náplň: mleté ořechy smícháme s džemem (rybízový, malinový), cukrem a rumem.
Vychladlá kolečka slepujeme náplní, vršky spojených koleček namáčíme do rozpuštěné čokolády, následně do nasekaných ořechů a dáme ztuhnout do chladna. Po ztuhnutí uložíme do krabičky.