Černoušci - cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
210 g hladké mouky
20 g kakaa
70 g moučkového cukru
40 g mletých vlašských ořechů
140 g másla nebo Hery
1 žloutek
Náplň:
120 g mletých vlašských ořechů
80 g moučkového cukru - lze ubrat
25 g ovocného džemu - pikantní
2 lžíce hnědého rumu
Dále:
čokoládová poleva z Ledových kaštanů a kousku másla nebo z čokolády na vaření
nasekané vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Kolečka: z mouky, kakaa, ořechů, cukru a změklého másla vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak ho na pomoučněném stole vyválíme po částech na plát silný asi 2,5 mm, ze kterého vykrajujeme kolečka, která klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů cca 12 minut. Pak kolečka necháme zchládnout.

  2. Náplň: mleté ořechy smícháme s džemem (rybízový, malinový), cukrem a rumem.

  3. Vychladlá kolečka slepujeme náplní, vršky spojených koleček namáčíme do rozpuštěné čokolády, následně do nasekaných ořechů a dáme ztuhnout do chladna. Po ztuhnutí uložíme do krabičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!