Kuřecí čína s jasmínovou rýží
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 0,5 cibule
- 100 g mrkve
- 60 g mraženého hrášku
- 150 g jasmínové rýže
- 1 lžíce sojové omáčky
- chilli
- sušený česnek
- pepř
- sůl
- olej
Postup Kuřecí čína s jasmínovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme a v hrnci zalijeme vodou (1 díl rýže: 2 díly vody). Rýži pozvolna vaříme asi 20 minutek do měkka. Oloupanou mrkev nakrájíme a vaříme do měkka.
Mezitím připravíme maso, které omyjeme a pokrájíme na kostičky velikosti sousta. Cibuli nasekáme na jemno a osmahneme na oleji. Maso osolíme, opepříme a přidáme do hrnce, dle chuti kousky masa posypeme chilli kořením a restujeme.
Až bude maso orestované, podlijeme ho trochou vody, přidáme hotovou rýži, mrkev a promícháme. Nakonec přidáme sojovou omáčku, sušený česnek, hrášek a vše pořádně promícháme.