Kuřecí čína s jasmínovou rýží

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
0,5 cibule
100 g mrkve
60 g mraženého hrášku
150 g jasmínové rýže
1 lžíce sojové omáčky
chilli
sušený česnek
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a v hrnci zalijeme vodou (1 díl rýže: 2 díly vody). Rýži pozvolna vaříme asi 20 minutek do měkka. Oloupanou mrkev nakrájíme a vaříme do měkka.

  2. Mezitím připravíme maso, které omyjeme a pokrájíme na kostičky velikosti sousta. Cibuli nasekáme na jemno a osmahneme na oleji. Maso osolíme, opepříme a přidáme do hrnce, dle chuti kousky masa posypeme chilli kořením a restujeme.

  3. Až bude maso orestované, podlijeme ho trochou vody, přidáme hotovou rýži, mrkev a promícháme. Nakonec přidáme sojovou omáčku, sušený česnek, hrášek a vše pořádně promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!