Houbový tatarák - pomazánka na toasty
Recepty, HoubySuroviny
- 1,5 kg povařených hub
- 500 g rajského protlaku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 polévková lžíce olivového oleje
- 3 polévková lžíce sojové omáčky
- 1 polévková lžíce worchesterové omáčky
- 3 polévková lžíce třtinového cukru
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžičky sladké papriky (může být i pálivá)
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- pepř
Postup Houbový tatarák - pomazánka na toasty
Postup přípravy receptu
-
Povařené houby umeleme na masovém mlýnku, na oleji si zpěníme jemně posekanou cibulku a česnek, přidáme houby, protlak a všechno koření a chvíli za stálého míchání povaříme, rádo se to připaluje.
Necháme vystydnout a mažeme na topinky nebo toasty, také je možné posypat sýrem a nechat krátce zapéct pod grilem. Několikrát jsem ji použila i jako omáčku na těstoviny. Pomazánku lze i naplnit do skleniček a zavařit.