Houbový tatarák - pomazánka na toasty

Recepty, Houby

Suroviny

1,5 kg povařených hub
500 g rajského protlaku
1 cibule
2 stroužky česneku
3 polévková lžíce olivového oleje
3 polévková lžíce sojové omáčky
1 polévková lžíce worchesterové omáčky
3 polévková lžíce třtinového cukru
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky sladké papriky (může být i pálivá)
1/2 lžičky mletého zázvoru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Povařené houby umeleme na masovém mlýnku, na oleji si zpěníme jemně posekanou cibulku a česnek, přidáme houby, protlak a všechno koření a chvíli za stálého míchání povaříme, rádo se to připaluje.

  2. Necháme vystydnout a mažeme na topinky nebo toasty, také je možné posypat sýrem a nechat krátce zapéct pod grilem. Několikrát jsem ji použila i jako omáčku na těstoviny. Pomazánku lze i naplnit do skleniček a zavařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!