Houbová polévka z PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

Podle velikosti pomalého hrnce:
hrst sušených hub
brambory
1 cibule
kmín
pepř
sůl
stroužek česneku
plátek másla
někdy přidávám i kousek libečku
Na zahuštění:
(záklechtka nebo jíška)
trochy mouky
trochu vody

Postup přípravy receptu

  1. Do pomalého hrnce dáme máslo, houby, nakrájené brambory, sůl, koření, zalijeme vodou a přidáme i cibuli. Nejjednodušší způsob je přidat ji syrovou, nakrájenou na kostky, jen je třeba počítat s tím, že voní méně, než smažená.

  2. Nebo ji můžeme zvlášť na pánvi osmahnout na troše tuku a poslední možností je přidat místo syrové cibule trochu cibule smažené, sušené (mívám ji doma pro ochucení i ozdobu hotového jídla).

  3. Hrnec zapneme na Low a pomalíme 4-5 hodin, přibližně v půli polévku zahustím, dobře promíchám a nechám dovařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!