Houbová polévka z PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- Podle velikosti pomalého hrnce:
- hrst sušených hub
- brambory
- 1 cibule
- kmín
- pepř
- sůl
- stroužek česneku
- plátek másla
- někdy přidávám i kousek libečku
- Na zahuštění:
- (záklechtka nebo jíška)
- trochy mouky
- trochu vody
Postup Houbová polévka z PH
Postup přípravy receptu
-
Do pomalého hrnce dáme máslo, houby, nakrájené brambory, sůl, koření, zalijeme vodou a přidáme i cibuli. Nejjednodušší způsob je přidat ji syrovou, nakrájenou na kostky, jen je třeba počítat s tím, že voní méně, než smažená.
Nebo ji můžeme zvlášť na pánvi osmahnout na troše tuku a poslední možností je přidat místo syrové cibule trochu cibule smažené, sušené (mívám ji doma pro ochucení i ozdobu hotového jídla).
Hrnec zapneme na Low a pomalíme 4-5 hodin, přibližně v půli polévku zahustím, dobře promíchám a nechám dovařit.