Chilli kuřecí na zázvoru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 stehenní řízky (nebo prsní)
2 lžíce rybí omáčky
2-3 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce oleje
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
1 jarní cibulka
1 lžíce bambusových výhonků
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
kousek mladé cukety
1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
špetka čerstvě mletého sečuánského pepře
nať cibulky, lístky koriandru apod.

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na nudličky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme lžíci rybí a lžíci ústřicové omáčky. Dobře promícháme a necháme v chladu chvilku odležet. Zatím očistíme a nakrájíme zeleninu na nudličky asi 5 mm široké, na kolečka bílou část cibulky, nasekáme oloupaný česnek, nastrouháme zázvor najemno a bambusové výhonky nakrájíme na nudličky.

  2. Ve Wok nebo hluboké pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme všechno maso. Vkládáme postupně, aby se nezačalo dusit. K masu přidáme česnek a chilli, necháme rozvonět, slijeme přebytečný olej, přidáme zeleninu a vše promícháme. Necháme krátce restovat, přidáme druhou lžíci ústřicové a rybí omáčky (chceme-li víc omáčky, můžeme přidat v trošce vody rozmíchanou lžičku Solamylu a ještě ústřicovou omáčku) přidáme zázvor, pepř (může být i bílý nebo černý) promícháme a odstavíme. Zelenina by měla být svěží, barevná a křupavá.

  3. Podáváme s rýží nebo nudlemi, na talíři posypeme nasekanou cibulovou natí, lístky koriandru nebo petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!