Chilli kuřecí na zázvoru
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 stehenní řízky (nebo prsní)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2-3 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce bambusových výhonků
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- kousek mladé cukety
- 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
- špetka čerstvě mletého sečuánského pepře
- nať cibulky, lístky koriandru apod.
Postup Chilli kuřecí na zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme lžíci rybí a lžíci ústřicové omáčky. Dobře promícháme a necháme v chladu chvilku odležet. Zatím očistíme a nakrájíme zeleninu na nudličky asi 5 mm široké, na kolečka bílou část cibulky, nasekáme oloupaný česnek, nastrouháme zázvor najemno a bambusové výhonky nakrájíme na nudličky.
Ve Wok nebo hluboké pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme všechno maso. Vkládáme postupně, aby se nezačalo dusit. K masu přidáme česnek a chilli, necháme rozvonět, slijeme přebytečný olej, přidáme zeleninu a vše promícháme. Necháme krátce restovat, přidáme druhou lžíci ústřicové a rybí omáčky (chceme-li víc omáčky, můžeme přidat v trošce vody rozmíchanou lžičku Solamylu a ještě ústřicovou omáčku) přidáme zázvor, pepř (může být i bílý nebo černý) promícháme a odstavíme. Zelenina by měla být svěží, barevná a křupavá.
Podáváme s rýží nebo nudlemi, na talíři posypeme nasekanou cibulovou natí, lístky koriandru nebo petrželky.