Ostré špízy z brambor, uzeniny, paprik a cibule s pikantním přelivem
Recepty, GrilováníSuroviny
- 2-3 syrové oloupané brambory
- 1 velká červená paprika
- 2 cibule
- 3 špekáčky
- Směs na potření:
- 1 (sekáčkem) nasekaná velká červená paprika
- olivový olej
- sůl
- kayenský pepř
Postup Ostré špízy z brambor, uzeniny, paprik a cibule s pikantním přelivem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.
Špekáčky pokrájíme na kolečka. Cibuli pokrájíme na malé kousky. Uzeninu, brambory, cibule a papriku střídavě napichujeme na špejle nebo grilovací jehly.
Připravíme si omáčku (domácí harisu): Jednu omytou velkou červenou papriku nadrtíme v sekáčku, přidáme olivový olej, sůl, kayenský pepř a promícháme.
Špízy dáme na grilovací tácek do rozehřáté trouby na program gril a ostrou směsí špízy potíráme. Grilujeme dozlatova.