Ostré špízy z brambor, uzeniny, paprik a cibule s pikantním přelivem

Recepty, Grilování

Suroviny

2-3 syrové oloupané brambory
1 velká červená paprika
2 cibule
3 špekáčky
Směs na potření:
1 (sekáčkem) nasekaná velká červená paprika
olivový olej
sůl
kayenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a pokrájíme na kolečka.

  2. Špekáčky pokrájíme na kolečka. Cibuli pokrájíme na malé kousky. Uzeninu, brambory, cibule a papriku střídavě napichujeme na špejle nebo grilovací jehly.

  3. Připravíme si omáčku (domácí harisu): Jednu omytou velkou červenou papriku nadrtíme v sekáčku, přidáme olivový olej, sůl, kayenský pepř a promícháme.

  4. Špízy dáme na grilovací tácek do rozehřáté trouby na program gril a ostrou směsí špízy potíráme. Grilujeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!