Džem z angreštu, červeného a černého rybízu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

700 g angreštu
150 g černého rybízu
150 g červeného rybízu
1 Gelfix 1:1
1 kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Angreštu ostříháme konečky stopek, rybíz zbavíme stonků a vše na sítku propláchneme vodou.

  2. Ovoce můžeme pomlít na mlýnku, nebo rozsekat na kutru.

  3. Rozmixovanou směs nalijeme do hrnce. Ve dvou lžících cukru rozmícháme sáček Gelfix, vysypeme do ovocné směsi a vaříme cca 1 minutu. Pak přidáme zbytek cukru a vaříme ještě 5 minut.

  4. Horký džem naléváme do skleniček, dobře uzavřeme a obrátíme víčkem dolů


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!