Dýňové lívance
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 hrnečky mouky (1 hrneček 250 ml)
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 1 polévková lžíce bílého cukru
- 2 kávové lžičky prášku do pečiva
- 1 kávová lžička jedlé sody
- 1/2 kávové lžičky soli
- 1 hrneček dyňove pyré
- 1 kávová lžička skořice
- 1/2 kávové lžičky nového koření
- 1 vejce
- 1 a 1/2 hrnečku mléka
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 polévkové lžíce citrónové stavy
- 2 kávové lžičky citrónové kůry
- 1 kávová lžička oleje na vymazání pánve
Postup Dýňové lívance
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse spojíme dohromady mouku, hnědý a bílý cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Mícháme alespoň 2 minuty, aby se vše dobře spojilo.
V druhé míse smícháme dýňové pyré, skořici, nové koření, vejce, mléko, olej, citronovou šťávu a kůru. Takto připravenou směs nalijeme do mísy s moukou a zamícháme, jen aby se to vše spojilo. Těsto je hustší a nesmí se přemíchat.
Pánev potřeme olejem a na střední teplotě ohřejeme, těsto nabíráme asi tak 1/4 hrnečku a nalijeme na rozehřátou pánev. Pečeme po každé straně asi 2 minuty.
Podáváme ještě teplé s javorovým sirupem a s čerstvým ovocem. Nebo podle vlastní chutě s jakoukoliv marmeládou.