Pečená králičí stehýnka na tymiánu se salátem Coleslaw
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Maso:
- 5 králičích stehen
- 40 dkg uzeného vepřového bůčku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička kmínu
- 5 snítek tymiánu
- 3 snítky rozmarýnu
- 3 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 dl piva
- Salát:
- 1/2 hlávky zelí
- 2 mrkve
- 1/4 celeru
- 1 cibule
- 1 paprika zelená
- 1 lžička oleje olivového
- 1 lžička soli
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžičky hořčice dijonské
- 1 špetka pepře mletého
Postup Pečená králičí stehýnka na tymiánu se salátem Coleslaw
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku dáme olej, na něj nakrájenou cibuli a česnek. Králičí stehýnka omyjeme, posolíme, pokmínujeme a vložíme do pekáčku. Přidáme snítky tymiánu a rozmarýnu. Přidáme i kousek uzeného bůčku - trochu omastí suché králičí maso a chlapům to chutná.
Podlijeme trochou vody, přiklopíme a dáme péct na hodinu/220 °C. Po hodině odkryjeme, podlijeme pivem a za občasného polévání maso dopečeme dozlatova a doměkka (asi 50 minut).
Servírujeme stehýnko, plátek uzeného, salát a přílohu - knedlíky, brambory, chleba...co chcete a můžete (nebo taky nic).
Salát: nahrubo nastrouháme zelí, mrkve, kousek celeru. Cibuli nakrájíme najemno, papriku na proužky. Vše rukou pořádně pomačkáme, zakápneme olejem a okořeníme. Necháme asi hodinku odležet.
Potom slijeme případnou vodu, přidáme majonézu s hořčicí, dochutíme, promícháme a můžeme podávat. (Nedoporučuji odlehčovat salát zakysankou a už vůbec ne jogurtem, ta chuť bude úplně jiná a ne lepší. To si raději odpusťme přílohu.)