Kuřecí gratinované s hruškou, celerem a nivou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Já jsem dělala pouze pro sebe, takže se jedná o jednu porci.
1 kuřecí prso nebo stehenní řízek
1 hruška
1/4 menšího celeru
100 g nivy
cca 3 polévkové lžíce smetany na vaření
koření na kuře (používám bejby gril)
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme.

  2. Hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3 mm.

  3. Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být úplně propečené, ještě se dopeče v troubě.

  4. Maso přendáme do zapékací misky a na téže pánvi opečeme zlehka hrušku i celer.

  5. Plátky zakryjeme maso, opepříme a poklademe nakrájenou či nastrouhanou (rozdrobenou) nivou.

  6. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, poté polijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut. Šťávou můžeme gratin přelévat.

  7. Myslím, že by se určitě do tomuto pokrmu hodilo pár lístků čerstvého tymiánu, příště přidám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!