Kuřecí gratinované s hruškou, celerem a nivou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Já jsem dělala pouze pro sebe, takže se jedná o jednu porci.
- 1 kuřecí prso nebo stehenní řízek
- 1 hruška
- 1/4 menšího celeru
- 100 g nivy
- cca 3 polévkové lžíce smetany na vaření
- koření na kuře (používám bejby gril)
- pepř
- sůl
- olej
Postup Kuřecí gratinované s hruškou, celerem a nivou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme.
Hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3 mm.
Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být úplně propečené, ještě se dopeče v troubě.
Maso přendáme do zapékací misky a na téže pánvi opečeme zlehka hrušku i celer.
Plátky zakryjeme maso, opepříme a poklademe nakrájenou či nastrouhanou (rozdrobenou) nivou.
Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, poté polijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut. Šťávou můžeme gratin přelévat.
Myslím, že by se určitě do tomuto pokrmu hodilo pár lístků čerstvého tymiánu, příště přidám.