Rajčatový džem k vyzrálým sýrům

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg čerstvých zralých rajčat
400 g cukru krystal
šťáva z 1 limetky
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nařízněte slupku rajčat do kříže, pak rajčata ponořte do vroucí vody asi na 3 minuty, poté z nich slupku oloupejte.

  2. Oloupaná rajčata nakrájejte na kousky a dejte do hrnce se silným dnem, přidejte všechny ingredience a na mírném plamenu směs vařte asi hodinu. Občas promíchejte a na konci kápněte trochu džemu na studený talířek a vyzkoušejte jeho konzistenci. Džem by měl být lepkavý a hustý, ale měly by v něm být stále patrné kousky.

  3. Jakmile bude mít správnou hustotu, nalijte horký rajčatový džem do vyvařených a suchých sklenic, poté sklenice zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!