Rajčatový džem k vyzrálým sýrům
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg čerstvých zralých rajčat
- 400 g cukru krystal
- šťáva z 1 limetky
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička soli
Postup Rajčatový džem k vyzrálým sýrům
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nařízněte slupku rajčat do kříže, pak rajčata ponořte do vroucí vody asi na 3 minuty, poté z nich slupku oloupejte.
Oloupaná rajčata nakrájejte na kousky a dejte do hrnce se silným dnem, přidejte všechny ingredience a na mírném plamenu směs vařte asi hodinu. Občas promíchejte a na konci kápněte trochu džemu na studený talířek a vyzkoušejte jeho konzistenci. Džem by měl být lepkavý a hustý, ale měly by v něm být stále patrné kousky.
Jakmile bude mít správnou hustotu, nalijte horký rajčatový džem do vyvařených a suchých sklenic, poté sklenice zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru.