Guláš z ledvinek a jater
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g ledvinek (2 kusy)
- 400 g vepřových jater
- 3 střední cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce gulášového koření
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sádla
- sůl
Postup Guláš z ledvinek a jater
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky omyjeme, rozkrojíme a vyčistíme. Omytá játra spolu s ledvinkami nakrájíme na kousky. Na sádle osmažíme cibuli do růžova a poté přidáme česnek, ledvinky a játra.
Zamícháme, přiklopíme poklicí a za občasného zamíchání dusíme ve vlastní šťávě asi 30 - 45 minut - do měkka.
Přidáme gulášové koření, chvilku povaříme a poté zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Povaříme a odstavený guláš dochutíme solí. Podáváme s knedlíkem.