Guláš z ledvinek a jater

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g ledvinek (2 kusy)
400 g vepřových jater
3 střední cibule
5 stroužků česneku
2 lžíce gulášového koření
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky omyjeme, rozkrojíme a vyčistíme. Omytá játra spolu s ledvinkami nakrájíme na kousky. Na sádle osmažíme cibuli do růžova a poté přidáme česnek, ledvinky a játra.

  2. Zamícháme, přiklopíme poklicí a za občasného zamíchání dusíme ve vlastní šťávě asi 30 - 45 minut - do měkka.

  3. Přidáme gulášové koření, chvilku povaříme a poté zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Povaříme a odstavený guláš dochutíme solí. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!