Grilované šišky s houbami a špenátem

Recepty, Grilování

Suroviny

asi 500 g mletého libovějšího vepřového masa
100 ml smetany
hrst strouhanky
1 polévková lžíce sádla
1 cibule
hrnek pokrájených čerstvých hub (nebo sušené, předem podušené ve vodě)
hrst čerstvého špenátu
sůl
pepř
asi 8 plátků anglické slaniny (podle počtu šišek)

Postup přípravy receptu

  1. Strouhanku v misce zalijeme smetanou a necháme vsáknout.

  2. Na sádle osmažíme cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a podusíme asi 5 minut, ke konci přidáme opraný špenát a necháme ho lehce zavadnout.

  3. Mleté maso dáme do větší mísy, přidáme namočenou strouhanku a prochladlou podušenou směs a velmi dobře promícháme tak, aby se vše spojilo. Ochutíme solí a pepřem a necháme asi půl hodiny v ledničce odležet.

  4. Z masové hmoty pak tvoříme mokrýma rukama šišky, každou zabalíme do plátku anglické slaniny a grilujeme na venkovním grilu nebo na sporáku na grilovací pánvi ze všech stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!