Kuřecí steak s hermelínem na brusinkové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsní řízky
hermelín
brusinky
smetana
sůl
pepř
hladká mouka
mléko
voda
máslo
olej
grilovací koření (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso osolíme, opepříme, přidáme trochu grilovacího koření (podle chuti) a naložíme na pár hodin do mléka.

  2. Zavařené ovoce rozmixujeme a přecedíme nebo prolisujeme přes pláténko, abychom odstranili semínka. Není to ale nevyhnutelně nutné.

  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Rozředíme ji vodou a přidáme podle potřeby nebo chuti mléko a brusinky.

  4. Nakonec vmícháme smetanu a omáčku za stálého míchání krátce povaříme.

  5. Naložené maso osmahneme z obou stran.

  6. Hermelín dejte na chvilku do trouby, mikrovlnné trouby nebo na gril, aby byl teplý. Pak si ho rozkrojíme napůl nebo na menší kousky - to už necháme na vaší fantazii:).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!