Rajská polévka s noky

Recepty, Polévky

Suroviny

1 plechovka rajčatového protlaku
40 g Hladké mouky
3 lžíce rostlinného oleje
2-3 Cibule (nadrobno krájená)
špetka skořice
1 sklenice mléka
1 lžíce másla
1 lžíce kečupu - jemného
dále dle chuti:
1 lžička Podravky
2 lžíce cukru
Na noky:
2 vejce
Sůl
2 lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme smažit dozlatova.

  2. Poté přidáme 2-3 lžíce hladké mouky (podle množství oleje a cibulky) a mícháme.

  3. Vytvoří se hmota, kterou zalejeme vodou (do 2/3 hrnce) a důkladně ji rozmícháme.

  4. Jakmile směs přivedeme do varu, přidáme rajský protlak, kečup, mléko a dochutíme podravkou, cukrem, skořicí.

  5. Nakonec přidáme lžíci másla.

  6. Poté si připravíme směs na nočky. V hrníčku rozmícháme vejce se solí a moukou. Mouku dáme dostatečně tak, aby směs nebyla tekutá.

  7. A poté pomocí lžičky děláme malé nočky a vmícháme do hotové polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!