Krkovice na medu a hořčici
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovice
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce hořčice (dijonská nebo plnotučná)
- 1-2 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce bylinek (posekaných - oregano, tymián, rozmarýn)
- 1 lžíce oleje
- 200-300 ml černého piva
- pepř
- sůl
Postup Krkovice na medu a hořčici
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřeme cibuli s česnekem.
Maso osolíme, vložíme do pekáčku, potřeme směsí a hojně opepříme. Podlijeme pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby, rozpálené na 200°C. Podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku.
Asi po 45 min. maso odkryjeme a necháme dopéct do barvy.. Ještě můžete během pečení polévat výpekem. Jako přílohu bych zvolila něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené.