Krkovice na medu a hořčici

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
1 velká cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce hořčice (dijonská nebo plnotučná)
1-2 lžíce tekutého medu
2 lžíce bylinek (posekaných - oregano, tymián, rozmarýn)
1 lžíce oleje
200-300 ml černého piva
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřeme cibuli s česnekem.

  2. Maso osolíme, vložíme do pekáčku, potřeme směsí a hojně opepříme. Podlijeme pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby, rozpálené na 200°C. Podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku.

  3. Asi po 45 min. maso odkryjeme a necháme dopéct do barvy.. Ještě můžete během pečení polévat výpekem. Jako přílohu bych zvolila něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!