Pórkovo-bramborový krém se smetanou a podušenými lesními houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 pórek
- 3-4 brambory
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany
- lesní houby podle možností a chuti
- 1 lžíce másla
- sůl
- hladkolistá petržel
Postup Pórkovo-bramborový krém se smetanou a podušenými lesními houbami
Postup přípravy receptu
-
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané a na menší kousky nakrájené brambory a nakrájený pórek - především jeho bílou část.
Vaříme doměkka a přidáme smetanu.
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme očistěné a pokrájené houby, mírně osolíme a dusíme na mírném ohni - minimálně 15 minut. Občas zamícháme.
Polévku rozmixujeme na jemný krém.
Rozdělíme na talíře, na každý dáme lžíci hub a hustě posypeme petrželkou.