Pórkovo-bramborový krém se smetanou a podušenými lesními houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 pórek
3-4 brambory
500 ml kuřecího vývaru
200 ml smetany
lesní houby podle možností a chuti
1 lžíce másla
sůl
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané a na menší kousky nakrájené brambory a nakrájený pórek - především jeho bílou část.

  2. Vaříme doměkka a přidáme smetanu.

  3. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme očistěné a pokrájené houby, mírně osolíme a dusíme na mírném ohni - minimálně 15 minut. Občas zamícháme.

  4. Polévku rozmixujeme na jemný krém.

  5. Rozdělíme na talíře, na každý dáme lžíci hub a hustě posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!