Borůvkové tiramisu

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g mascarpone
2 čajové lžičky medu (lepší je ještě nezcukernatělý)
5 polévkových lžic čerstvých borůvek + na ozdobu
3 cukrářské piškoty + na ozdobu
1/2 dcl kávy
trocha rumu
trocha hoblinek hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky jsem zakápla 1 čajovou lžičkou medu a společně s ním za pomocí vidličky trochu pomačkala (tady bacha, rádo to trochu prská). Mascarpone jsem vyšlehala z druhou čajovou lžičkou medu.

  2. Piškoty jsem si nalámala na potřebnou velikost a kousky postupně namáčela ve směsi kávy a rumu a dala je jako spodní vrstvu, na kterou jsem dala po cca polévkové lžíci a půl borůvkové omáčky, zakryla mascarpone a pak ještě jednou vrstva namočených kousků piškotu, borůvková omáčka a mascarpone.

  3. Vrch jsem posypala jemnými hoblinkami vysokoprocentní hořké čokolády. Při servírování jsem dozdobila půlkou cukrářského piškotu a čerstvými borůvkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!