Borůvkové tiramisu
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g mascarpone
- 2 čajové lžičky medu (lepší je ještě nezcukernatělý)
- 5 polévkových lžic čerstvých borůvek + na ozdobu
- 3 cukrářské piškoty + na ozdobu
- 1/2 dcl kávy
- trocha rumu
- trocha hoblinek hořké čokolády
Postup Borůvkové tiramisu
Postup přípravy receptu
-
Borůvky jsem zakápla 1 čajovou lžičkou medu a společně s ním za pomocí vidličky trochu pomačkala (tady bacha, rádo to trochu prská). Mascarpone jsem vyšlehala z druhou čajovou lžičkou medu.
Piškoty jsem si nalámala na potřebnou velikost a kousky postupně namáčela ve směsi kávy a rumu a dala je jako spodní vrstvu, na kterou jsem dala po cca polévkové lžíci a půl borůvkové omáčky, zakryla mascarpone a pak ještě jednou vrstva namočených kousků piškotu, borůvková omáčka a mascarpone.
Vrch jsem posypala jemnými hoblinkami vysokoprocentní hořké čokolády. Při servírování jsem dozdobila půlkou cukrářského piškotu a čerstvými borůvkami.