Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
Recepty, SalátySuroviny
- 1 plechovka cizrny (popř. odpovídající množství cizrny uvařené)
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 jarní cibulka
- 1 hrst cherry rajčat
- 1 menší salátová okurku
- 3 polévkové lžíce sterilované kukuřice
- 1 limetka nebo citron (popř. bílý vinný ocet)
- bazalka
- petrželka
- olivový olej
- sůl
Postup Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na měsíčky, okurku a cibulku na drobné kostičky. Cizrnu, kukuřici a zeleninu dáme do misky, přidáme posekané bylinky a ochutíme limetkovou šťávou, olejem, osolíme a dochutíme. Nakonec přidáme kousky tuňáka. Podáváme vychlazené.