Boloňské ragú z pomalého hrnce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

asi 400 g hovězího mletého masa
2 malé plechovky rajčat
2 cibule
150 ml červeného vína
2 menší mrkve
kousek celeru
3 stroužky česneku
italské bylinky
tagliatelle
2 lžíčky hnědého cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nejdříve pánev, osmažíme cibuli dozlatova a pak přidáme nasekaný česnek. Krátce restujeme, dáme zeleninu nakrájenou na malé nudličky a vložíme namleté maso. Osolíme, opepříme a vše osmažíme.

  2. Přendáme do pomalého hrnce, přidáme plechovky rajčat, víno, cukr a asi hrnek vody. Zapneme na Low a pomalíme 6 hodin.

  3. Pak jen popřípadě dochutíme a přidáme bylinky. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!