Krůtí plátek na rajčatech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtího stehna bez kůže vykostěného
1 větší cibuli (nakrájenou na plátky)
3 stroužky česneku (nakrájeného na plátky)
7 malých rajčat
3 sušená rajčata naložená v oleji
2 lžíce oleje ze sušených rajčat
100 g anglické slaniny nakrájené na plátky
1 chilli papričku nakrájenou nadrobno
cca 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
cca 2 větvičky čerstvého tymiánu
koření Souvlaki dle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme a dáme asi na hodinu odpočinout do lednice.

  2. Na rozehřátou pánev opékat plátky slaniny, k opečené slanině přidáme olej. Dále přidáme plátky česneku, chilli papričku a čerstvé bylinky. Opékáme asi 5 minut.

  3. Zvýšíme teplotu, přidáme okořeněné plátky masa a z obou stran zprudka opečeme.

  4. Do pánve vhodíme rozpůlená rajčata, cibuli a necháme dusit pod pokličkou.

  5. Když je maso měkké, přihodíme nakrájená sušená rajčata, necháme prohřát a podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!