Česneková pohanka s řeřichou
Recepty, PřílohySuroviny
- 200 g pohanky
- 1 stroužek prolisovaného česneku
- 2 lžičky majoránku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého pepře
- zeleninový vývar nebo 1/2 kostky zeleninového bujonu (ale nemusí nutně být, do pohanky lze přidat jen trochu soli)
- 100 g uzeného špeku
- 1 hrst lístků řeřichy
Postup Česneková pohanka s řeřichou
Postup přípravy receptu
-
Pohanku přebereme, prolijeme studenou vodou a spolu se zeleninovým bujonem (nebo vývarem či jen solí) vaříme v hrnci, dokud nezměkne. Trvá to asi 15 minut a tekutina má na začátku vaření dosahovat 1 cm nad pohanku (pak se zcela vyvaří).
Mezitím si na pánvičce rozškvaříme slaninu, kterou pak spolu s ostatními surovinami vmícháme do pohanky.
Nakonec pospyeme čerstvou řeřichou.