Česneková pohanka s řeřichou

Recepty, Přílohy

Suroviny

200 g pohanky
1 stroužek prolisovaného česneku
2 lžičky majoránku
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky mletého pepře
zeleninový vývar nebo 1/2 kostky zeleninového bujonu (ale nemusí nutně být, do pohanky lze přidat jen trochu soli)
100 g uzeného špeku
1 hrst lístků řeřichy

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku přebereme, prolijeme studenou vodou a spolu se zeleninovým bujonem (nebo vývarem či jen solí) vaříme v hrnci, dokud nezměkne. Trvá to asi 15 minut a tekutina má na začátku vaření dosahovat 1 cm nad pohanku (pak se zcela vyvaří).

  2. Mezitím si na pánvičce rozškvaříme slaninu, kterou pak spolu s ostatními surovinami vmícháme do pohanky.

  3. Nakonec pospyeme čerstvou řeřichou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!