Špaldovo-sojový závin s ořechovou náplní
Recepty, MoučníkySuroviny
- 140 g hladké špaldové mouky
- 176 g sojové hladké mouky
- 184 g hladké mouky
- 3 žloutky
- 250-300 ml sojového mléka
- 1/2 kostky droždí
- 100 g Fruktozy
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 100 g rozpuštěné vlahé Stely
- 1 kávovou lžičku medu
- slunečnicový olej na potření
- mandlové plátky na posypání
- 1/2 kávové lžičky soli
- Na náplň:
- mleté vlašské ořechy
- Fruktoza
- sojové mléko
- citronová šťáva
Postup Špaldovo-sojový závin s ořechovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Do hrnku dáme polovinu sojového mléka, rozmícháme med, přidáme droždí a necháme na teplém místě vzejít.
Do mísy dáme všechny sypké ingredience. Promícháme, přidáme žloutky, kvásek, Stelu, sojové mléko a zaděláme hladké nelepivé těsto. Zadělávala jsem v robotu. Těsto necháme ne teplém místě kynout.
Do kastrolu dáme ořechy, fruktozu, promícháme, přidáme sojové mléko a citronovou šťávu. Necháme za občasného míchání vařit.
Vykynuté těsto si rozdělíme na dvě části, vyválíme, potřeme náplní. Srolujeme do závinu a necháme ještě chvilku kynout.
Potřeme olejem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C 45-50 minut.