Špaldovo-sojový závin s ořechovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

140 g hladké špaldové mouky
176 g sojové hladké mouky
184 g hladké mouky
3 žloutky
250-300 ml sojového mléka
1/2 kostky droždí
100 g Fruktozy
citronová šťáva z 1/2 citronu
100 g rozpuštěné vlahé Stely
1 kávovou lžičku medu
slunečnicový olej na potření
mandlové plátky na posypání
1/2 kávové lžičky soli
Na náplň:
mleté vlašské ořechy
Fruktoza
sojové mléko
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnku dáme polovinu sojového mléka, rozmícháme med, přidáme droždí a necháme na teplém místě vzejít.

  2. Do mísy dáme všechny sypké ingredience. Promícháme, přidáme žloutky, kvásek, Stelu, sojové mléko a zaděláme hladké nelepivé těsto. Zadělávala jsem v robotu. Těsto necháme ne teplém místě kynout.

  3. Do kastrolu dáme ořechy, fruktozu, promícháme, přidáme sojové mléko a citronovou šťávu. Necháme za občasného míchání vařit.

  4. Vykynuté těsto si rozdělíme na dvě části, vyválíme, potřeme náplní. Srolujeme do závinu a necháme ještě chvilku kynout.

  5. Potřeme olejem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C 45-50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!