Pečená kachní stehna s kedlubnami na smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní stehna
sůl
kmín
2 kusy menších kedluben
50 g slaniny
1/2 cibule
1 dcl smetany na vaření
1 lžičku octa

Postup přípravy receptu

  1. Kachní stehna omyjeme, osušíme, osolíme a pokmínujeme.

  2. Vložíme je do pekáčku, podlijeme cca 2 dcl vody a přikryté pečeme cca 40 min. Pak odkryjeme a pečeme již na barvu dozlatava. Během pečení aspoň jednou obrátíme a průběžně podléváme výpekem.

  3. Do kastrůlku nakrájíme na kostičky slaninu. Když se malinko rozškvaří, přidáme nakrájenou cibuli a několik minut restujeme.

  4. Kedlubny oloupeme, nakrájíme na hranolky a vložíme do kastrůlku se slaninou a cibulí. Vše společně orestujeme a podlijeme cca 1 dcl vody.

  5. Osolíme, opepříme a dusíme do téměř úplného vydušení vody. Pak přidáme smetanu a lžičku octa.

  6. Vaříme ještě tak 2 minutky a odstavíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!