Pečená kachní stehna s kedlubnami na smetaně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní stehna
- sůl
- kmín
- 2 kusy menších kedluben
- 50 g slaniny
- 1/2 cibule
- 1 dcl smetany na vaření
- 1 lžičku octa
Postup Pečená kachní stehna s kedlubnami na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Kachní stehna omyjeme, osušíme, osolíme a pokmínujeme.
Vložíme je do pekáčku, podlijeme cca 2 dcl vody a přikryté pečeme cca 40 min. Pak odkryjeme a pečeme již na barvu dozlatava. Během pečení aspoň jednou obrátíme a průběžně podléváme výpekem.
Do kastrůlku nakrájíme na kostičky slaninu. Když se malinko rozškvaří, přidáme nakrájenou cibuli a několik minut restujeme.
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na hranolky a vložíme do kastrůlku se slaninou a cibulí. Vše společně orestujeme a podlijeme cca 1 dcl vody.
Osolíme, opepříme a dusíme do téměř úplného vydušení vody. Pak přidáme smetanu a lžičku octa.
Vaříme ještě tak 2 minutky a odstavíme.