Grilované chipsy z bůčku

Recepty, Grilování

Suroviny

alespoň 1 kg bůčku bez kosti a kůže
sůl
pepř
sweet chilli omáčka
BBQ omáčka
česnek
parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Bůček nakrájíme na 3-4 mm tenké plátky, rozložíme, přikryjeme fólií a vyválíme válečkem na cca 2 mm. Osolíme, opepříme a dáme grilovat nepřímou metodou. Při 180°C pomalu grilujeme 15 min.

  2. Mezitím smícháme omáčky, směs osolíme, opepříme a přidáme česnek. Bůček na roštu otočíme, potřeme směsí omáček a česneku. Po dalších 10 minutách posypeme parmezánem a grilujeme dalších 5 minut.

  3. Sundáme z grilu a servírujeme jak v teplé, tak vlažné nebo studené podobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!