Pašerácký guláš

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g předního hovězího masa
50 g sádla
200 g cibule
15 g mleté papriky
5 dl vody
2 stroužky česneku
sůl, pepř a kmín
majoránka
20 g rajčatového protlaku
50 g hladké mouky
150 g žampiónů
20 g oleje pod houby
250 g jemných párků
250 g sterilovaných paprik

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi na sádle osmažíme pokrájenou cibuli téměř do hněda, vložíme maso, orestujeme, zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme protlak, zalijeme trochu vodou. Přendáme do PH, dolijeme tekutinu, promícháme a hned přidáme i sůl, koření, prolisovaný česnek a dusíme téměř doměkka.

  2. Po 2 a ¾ hod vložíme orestované nakrájené žampiony a po další čtvrt hodině kolečka párků. Chvíli ještě necháme vařit. Zahustíme hotovou jíškou, dala jsem trochu světlé i trochu tmavé. Dochutíme majoránkou a asi po 10 minutách přidáme na kousky překrájené nakládané papriky. Prohřejeme a můžeme podávat.

  3. Podáváme s pečivem nebo s jinou, ke guláši vhodnou přílohou, kterou máme v oblibě (brambory, noky, knedlíky, těstoviny...).

  4. Kdo má pomalý hrnec s varnou nádobou vhodnou na sporák, může základ udělat rovnou v nádobě. Ke gulášům z hovězího masa je omnoho lepší si tu cibulku prostě osmažit do správné barvy i pro PH.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!