Kuře s máslem na zázvoru s cibulovými bramborami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (cca 1400 g)
½ kostky másla (125 g)
1 lžička granulovaného česneku
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky soli
Dále:
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky soli
Na cibulové brambory:
7 středně velkých brambor
4 velké cibule
6 stroužků česneku
2 lžičky celého kmínu
2 lžičky soli
½ kostky másla (125 g)
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Brambory na silnější kolečka, cibuli na céčka a česnek na tenké plátky. Vše dáme do většího pekáče, zasypeme kmínem, solí a promícháme. Poté poklademe na plátky nakrájeným máslem a podlijeme cca 50 ml vody.

  2. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme česnek, zázvor a sůl a promícháme. Očistěné kuře přepůlíme a do každé poloviny marinovací jehlou napícháme ochucené máslo.

  3. 2 lžičky zázvoru promícháme se 2 lžičkami soli a vetřeme do obou půlek kuřete, které poté položíme na přichystané cibulové brambory.

  4. Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a na 180°C pečeme doměkka. Po 40 minutách troubu zesílíme, maso přelijeme šťávou a dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!