Bulky se sýrem II
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 240 g mléka - dle potřeby
- 70 g másla nebo jiného tuku
- 1 vejce
- 100 g vařených studených brambor
- 500 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 25 g čerstvého droždí
- 8 plátků sýru Gouda na povrch (cca 140 g)
Postup Bulky se sýrem II
Postup přípravy receptu
-
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe v domácí pekárně. Jako první dáme vlažné mléko, vejce, rozpuštěné ale vlahé máslo, jemně nastrouhané vařené studené brambory, prosátou mouku smíchanou se solí a nahoru rozdrobíme čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.
Vykynuté těsto vyjmeme z nádoby pekárny na lehce pomoučený vál, zpracujeme do bochánku, vyválíme šišku a tu rozdělíme na 8 dílů. Z nich vyválíme bulky a uložíme je na pečící plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Přikryjeme mikrotenem nebo utěrkou a necháme vykynout.
Na vykynuté bulky položíme plátky Goudy a vložíme do předehřáté trouby. Pekla jsem na horkovzduch zhruba 23 - 25 minut při 180°C.