Bulky se sýrem II

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

240 g mléka - dle potřeby
70 g másla nebo jiného tuku
1 vejce
100 g vařených studených brambor
500 g hladké mouky
2 lžičky soli
25 g čerstvého droždí
8 plátků sýru Gouda na povrch (cca 140 g)

Postup přípravy receptu

  1. Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe v domácí pekárně. Jako první dáme vlažné mléko, vejce, rozpuštěné ale vlahé máslo, jemně nastrouhané vařené studené brambory, prosátou mouku smíchanou se solí a nahoru rozdrobíme čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto vyjmeme z nádoby pekárny na lehce pomoučený vál, zpracujeme do bochánku, vyválíme šišku a tu rozdělíme na 8 dílů. Z nich vyválíme bulky a uložíme je na pečící plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Přikryjeme mikrotenem nebo utěrkou a necháme vykynout.

  3. Na vykynuté bulky položíme plátky Goudy a vložíme do předehřáté trouby. Pekla jsem na horkovzduch zhruba 23 - 25 minut při 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!