Fofr francouzský koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g kyselejších jablek
400 g čerstvých hrušek nebo kompotovaných hrušek
130 g pískového cukru
1 balíček vanilkového cukru
6 lžic rostlinného oleje
3 vejce velikosti M
150 g hladké mouky
1/4 l mléka
moučkový cukr na posypání (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Tak jdeme na to. Je to rychlovka: Dortovou formu si vymažeme jednou lžicí oleje. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty zase na plátky. Rozložíme je na dno dortové formy. Totéž uděláme s hruškama. Oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky.Já měla kompotované, takže jsem pouze nakrájela na plátky. To vše poklademe na jablíčka.

  2. Cukr, vanilkový cukr, zbylý olej a celá vejce šleháme cca 3-4 minuty. Potom opatrně přidáme mouku a mléko. Těsto, které je řídké jak na lívance nalijeme na ovoce, pokryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 170-180°C. Pečeme cca 40 minut. Můžeme posypat moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!