Fofr francouzský koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g kyselejších jablek
- 400 g čerstvých hrušek nebo kompotovaných hrušek
- 130 g pískového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 6 lžic rostlinného oleje
- 3 vejce velikosti M
- 150 g hladké mouky
- 1/4 l mléka
- moučkový cukr na posypání (nemusí být)
Postup Fofr francouzský koláč
Postup přípravy receptu
-
Tak jdeme na to. Je to rychlovka: Dortovou formu si vymažeme jednou lžicí oleje. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty zase na plátky. Rozložíme je na dno dortové formy. Totéž uděláme s hruškama. Oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na plátky.Já měla kompotované, takže jsem pouze nakrájela na plátky. To vše poklademe na jablíčka.
Cukr, vanilkový cukr, zbylý olej a celá vejce šleháme cca 3-4 minuty. Potom opatrně přidáme mouku a mléko. Těsto, které je řídké jak na lívance nalijeme na ovoce, pokryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 170-180°C. Pečeme cca 40 minut. Můžeme posypat moučkovým cukrem a ozdobit šlehačkou.