Zeleninový salát s polníčkem

Recepty, Saláty

Suroviny

Orientační množství:
120 g polníčku
3 ředkvičky
1/4 ks salátové okurky
1/2 ks papriky
1 pevné rajče
1 jarní cibulka
česnek - necelý stroužek (nemusí být)
1,5 lžičky oleje (lze i ochucený)
balzamikový ocet nebo krém či redukce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičku s jarní cibulkou (z cibulky i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit. Z rajčete vybereme měkký vnitřek se semínky a pokrájíme ho společně s kouskem papriky na malé kostičky, dle chuti přidáme trošku jemně strouhaného česneku.

  2. Zeleninu dáme do mísy, ochutíme ji troškou balsamikového octa nebo krému, solí, případně olivovým olejem s chilli nebo bazalkovou příchutí či dresinky dle vlastní chuti, a promícháme. Fantazii při dochucování se meze nekladou a každý si přidá to, co je jeho chuti nejbližší. Na závěr přidáme dobře očištěný polníček a zlehka promícháme.

  3. Zeleninu připravujeme vychladlou, abychom salát po promíchání mohli ihned podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!