Zeleninový salát s polníčkem
Recepty, SalátySuroviny
- Orientační množství:
- 120 g polníčku
- 3 ředkvičky
- 1/4 ks salátové okurky
- 1/2 ks papriky
- 1 pevné rajče
- 1 jarní cibulka
- česnek - necelý stroužek (nemusí být)
- 1,5 lžičky oleje (lze i ochucený)
- balzamikový ocet nebo krém či redukce
- sůl
Postup Zeleninový salát s polníčkem
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičku s jarní cibulkou (z cibulky i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit. Z rajčete vybereme měkký vnitřek se semínky a pokrájíme ho společně s kouskem papriky na malé kostičky, dle chuti přidáme trošku jemně strouhaného česneku.
Zeleninu dáme do mísy, ochutíme ji troškou balsamikového octa nebo krému, solí, případně olivovým olejem s chilli nebo bazalkovou příchutí či dresinky dle vlastní chuti, a promícháme. Fantazii při dochucování se meze nekladou a každý si přidá to, co je jeho chuti nejbližší. Na závěr přidáme dobře očištěný polníček a zlehka promícháme.
Zeleninu připravujeme vychladlou, abychom salát po promíchání mohli ihned podávat.