Maďarský guláš trochu jinak
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí kližky
- 2 lžíce sádla
- 2 větší cibule
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- sůl
- pepř
- 3 papriky (červená a zelená)
- 4 středně velké brambory
- špetka drceného kmínu
- česnek dle chuti
- sušená majoránka
Postup Maďarský guláš trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, které opečeme na rozehřátém tuku v dostatečném velkém hrnci.
Maso restujeme za občasného míchání, dokud nepustí šťávu, tu necháme vydusit na tuku.
Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli, za občasného míchání necháme zezlátnout. Maso s cibulí posypeme mletou paprikou, promícháme, jen velmi krátce osmahneme, podlijeme horkou vodou, osolíme a přidáme kmín. Vody dáváme jen asi do dvou třetin celého množství masa v hrnci.
Maso dusíme za občasného míchání, dokud není měkké, podle potřeby podléváme. K měkkému masu přidáme na kostičky nakrájené brambory a na proužky nakrájenou papriku.
Jakmile je zelenina měkká, přidáme nadrobno nakrájený česnek, majoránku, pepř a podle potřeby sůl a necháme krátce povařit.