Maďarský guláš trochu jinak

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky
2 lžíce sádla
2 větší cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl
pepř
3 papriky (červená a zelená)
4 středně velké brambory
špetka drceného kmínu
česnek dle chuti
sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, které opečeme na rozehřátém tuku v dostatečném velkém hrnci.

  2. Maso restujeme za občasného míchání, dokud nepustí šťávu, tu necháme vydusit na tuku.

  3. Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli, za občasného míchání necháme zezlátnout. Maso s cibulí posypeme mletou paprikou, promícháme, jen velmi krátce osmahneme, podlijeme horkou vodou, osolíme a přidáme kmín. Vody dáváme jen asi do dvou třetin celého množství masa v hrnci.

  4. Maso dusíme za občasného míchání, dokud není měkké, podle potřeby podléváme. K měkkému masu přidáme na kostičky nakrájené brambory a na proužky nakrájenou papriku.

  5. Jakmile je zelenina měkká, přidáme nadrobno nakrájený česnek, majoránku, pepř a podle potřeby sůl a necháme krátce povařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!