Zeleninové surimi tyčinky s rýží
Recepty, RybySuroviny
- 200 g krabích tyčinek
- 200-220 g rýže
- 350 g čerstvé nebo mražené zeleniny - směs
- olej nebo máslo
- cca 2 lžičky kari
- sůl
- sojová omáčka
Postup Zeleninové surimi tyčinky s rýží
Postup přípravy receptu
-
Na trošce oleje nebo kousku másla osmažíme směs pokrájené zeleniny, kterou máme po ruce. Může být jak čerstvá, tak i mražená: mrkev, pórek, paprika, cuketa, lilek, fazolové lusky, květák, brokolice... Po osmažení ji osolíme nebo dochutíme sojovou omáčkou a ke konci smažení přidáme i cca dvě lžičky kari koření.
Rýži uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě. Surimi tyčinky pokrájíme na menší kousky a osmažíme na kousku másla nebo na oleji.
Vařenou rýži smícháme se zeleninou osmaženou na skus, případně dosolíme, pak vmícháme surimi tyčinky. Nandáme na talíře a dozdobíme buď čerstvě nasekanou petrželkou nebo pórkem.