Zapečené žampiony s brokolicí a gorgonzolou
Recepty, HoubySuroviny
- 14 - 18 větších žampionů
- 200 g brokolice
- 2 vejce
- 140 g zakysané smetany
- 100 g Gorgonzoly
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- máslo
Postup Zapečené žampiony s brokolicí a gorgonzolou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme, vylomíme nožičku, posolíme a naskládáme do zapékací misky, kterou jsme vytřeli máslem. Brokolici povaříme v osolené vodě, nasekáme nadrobno a necháme vychladnout.
Gorgonzolu nastrouháme, nebo rozmačkáme a smícháme s vejci a zakysankou. Přidáme brokolici, sůl, pepř a trochu papriky, kdo chce může použít i pálivou.
Vše smícháme a lžící naplníme do žampionů. Pečeme při 180°c přibližně 25 - 35 min. Ke konci pečení dáme na každý žampion kousek másla. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.