Zapečené žampiony s brokolicí a gorgonzolou

Recepty, Houby

Suroviny

14 - 18 větších žampionů
200 g brokolice
2 vejce
140 g zakysané smetany
100 g Gorgonzoly
sůl
pepř
sladká paprika
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme, vylomíme nožičku, posolíme a naskládáme do zapékací misky, kterou jsme vytřeli máslem. Brokolici povaříme v osolené vodě, nasekáme nadrobno a necháme vychladnout.

  2. Gorgonzolu nastrouháme, nebo rozmačkáme a smícháme s vejci a zakysankou. Přidáme brokolici, sůl, pepř a trochu papriky, kdo chce může použít i pálivou.

  3. Vše smícháme a lžící naplníme do žampionů. Pečeme při 180°c přibližně 25 - 35 min. Ke konci pečení dáme na každý žampion kousek másla. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!