Majonéza z vařených žloutků

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 žloutky z natvrdo uvařených vajec
1 žloutek syrový
2–2,5 dcl oleje
sůl
pepř
1 lžíce citrónové šťávy nebo octa
několik lžic vývaru nebo mléka

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené žloutky prolisujeme, přimícháme k nim syrový žloutek a dobře utřeme.

  2. Do hladce utřených žloutků dáme sůl a za stálého šlehání kapeme olej. Když majonéza zhoustne tak, že se nedá třít, přidáme pár kapek octa nebo citrónové šťávy a pepř. Je-li majonéza hustá, zředíme ji lžící vychladlého vývaru nebo mléka podle potřeby. Tekutiny musíme přidávat po kapkách a můžeme přidat lžičku hořčice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!