Majonéza z vařených žloutků
Recepty, OmáčkySuroviny
- 2 žloutky z natvrdo uvařených vajec
- 1 žloutek syrový
- 2–2,5 dcl oleje
- sůl
- pepř
- 1 lžíce citrónové šťávy nebo octa
- několik lžic vývaru nebo mléka
Postup Majonéza z vařených žloutků
Postup přípravy receptu
-
Uvařené žloutky prolisujeme, přimícháme k nim syrový žloutek a dobře utřeme.
Do hladce utřených žloutků dáme sůl a za stálého šlehání kapeme olej. Když majonéza zhoustne tak, že se nedá třít, přidáme pár kapek octa nebo citrónové šťávy a pepř. Je-li majonéza hustá, zředíme ji lžící vychladlého vývaru nebo mléka podle potřeby. Tekutiny musíme přidávat po kapkách a můžeme přidat lžičku hořčice.