Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 160 g másla (nebo tuku na pečení)
- 150 g cukru
- 2 vejce
- 500 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 330 ml mléka
- červený rybíz
- 1 měkký tvaroh
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- Na drobenku:
- 1/4 hrnku cukru
- 2 lžíce másla
- 1 hrnek hrubé mouky
Postup Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mlékem a vymícháme těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný plech (nebo do formy na dort).
Tvaroh smícháme s vejcem a vanilkovým cukrem, rozetřeme na těsto, nasypeme očištěný rybíz a posypeme drobenkou.
Pečeme na 180°C cca 30 minut.