Bramborové knedlíky plněné Fetou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

10-12 brambor
250-300 g hladké mouky (nebo polohrubé)
2-3 cibule
100 g sýru Feta
olej
sůl
pepř
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme, oloupeme a ještě vlažné je nastrouháme na jemném struhadle a pak necháme zcela vychladnout.

  2. Na náplň oloupeme a jemně pokrájíme cibuli, kterou lehce osmahneme na oleji.

  3. V misce rozdrolíme sýr Feta, okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou a přimícháme osmahnutou cibuli. Porádně promícháme (nejlépe vidličkou) a necháme zchladnout. Nastrouhané brambory ochutíme solí a pepřem a smícháme s mouhou.

  4. Na pomoučeném vále z části těsta vyvalíme placku a vykrajujeme z ní větší kolečka. Do středu dáme lžičku náplně, pořádně uzavřeme a vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 5 minut, dokud knedlíky nevyplavou. Podáváme se špenátem nebo pečenou hlívou ústřičnou pečenou s česnekem a sojovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!