Bramborové knedlíky plněné Fetou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 10-12 brambor
- 250-300 g hladké mouky (nebo polohrubé)
- 2-3 cibule
- 100 g sýru Feta
- olej
- sůl
- pepř
- mletá paprika
Postup Bramborové knedlíky plněné Fetou
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme, oloupeme a ještě vlažné je nastrouháme na jemném struhadle a pak necháme zcela vychladnout.
Na náplň oloupeme a jemně pokrájíme cibuli, kterou lehce osmahneme na oleji.
V misce rozdrolíme sýr Feta, okořeníme solí, pepřem a mletou paprikou a přimícháme osmahnutou cibuli. Porádně promícháme (nejlépe vidličkou) a necháme zchladnout. Nastrouhané brambory ochutíme solí a pepřem a smícháme s mouhou.
Na pomoučeném vále z části těsta vyvalíme placku a vykrajujeme z ní větší kolečka. Do středu dáme lžičku náplně, pořádně uzavřeme a vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 5 minut, dokud knedlíky nevyplavou. Podáváme se špenátem nebo pečenou hlívou ústřičnou pečenou s česnekem a sojovou omáčkou.