Zeleninové karí II
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 350 g mražené Francouzské zeleniny
- 200 g červené čočky
- 200 g rýže (já použila dlouhozrnnou)
- asi 0,5 l zeleninového vývaru (nebo voda + zeleninový bujon)
- 1 PL červené kari pasty
- 1 PL kurkumy
- 1 cibule
- hrst rozinek
- špetka koření Grilovaná zelenina (nemusí být)
- petrželka
- pažitka apod.
- sůl
- olej
- plátek másla
Postup Zeleninové karí II
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si rozinky namočíme do vody.
Cibuli nasekáme na větší kostky a orestujeme do zlatova na oleji. Přidáme zeleninu, čočku a vlijeme vývar.
Vaříme velmi mírným varem do měkka (asi 15 minut).
Vedle si v kastrolu uvaříme rýži, kterou ochutíme kurkumou, přidáme bylinky a solí.
Rozinky vhodíme do uvařené zeleniny, už jen prohřejeme, dochutíme a podáváme s rýží, v níž rozpustíme plátek másla a ozdobíme bylinkami