Bramborová kaše s bazalkou a česnekem

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg moučných brambor
2-3 stroužky česneku
mléko
2 PL olivového oleje
sůl
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, rozkrájíme na větší kostky a uvaříme společně s oloupanými stroužky česneku (já vařím v páře, ale jde to samozřejmě i klasicky v osolené vodě - zkrátka jako když vaříte brambory na bramborovou kaši.:-)

  2. Doměkka uvařené (a popř. scezené) brambory i s česnekem dáme do mísy, osolíme a rozšťoucháme.

  3. Přilijeme horké mléko a olivový olej a vyšleháme na hladkou kaši.

  4. Do hotové kaše vmícháme natrhané lístky bazalky a případně dosolíme. Na talíři pokapeme trochou olivového oleje a ozdobíme celými bazalkovými lístky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!