Králičí stehna s bylinkami a bílým vínem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 králičí stehna
olivový olej
sůl
pepř
tymián
oregano
rozmarýn
3 dl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Králičí stehna omyjeme. V misce smícháme sůl, pepř, tymián, oregano a rozmarýn.

  2. Bylinkovou směsí posypeme králičí stehna z obou stran a vložíme je do pekáče politého olivovým olejem. Stehna ještě pokapeme olejem a zalijeme bílým vínem.

  3. Dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Po 20 minutách zkontrolujeme, králíka otočíme a troubu podle potřeby ztlumíme nebo necháme.

  4. Kontrolujeme každých cca 20 minut, podle potřeby přilijeme vodu, neměla by být zcela vyvařená.

  5. Když je maso měkké, podáváme s brambory, těstovinami, bramborovou kaší...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!