Čokoládové palačinky plněné jablky a banány

Recepty, Moučníky

Suroviny

Palačinky:
½ l mléka
2 velká vejce
cca 200 g hladké mouky
50 g kakaa
špetka soli
1 vanilkový cukr (nemusí být)
olej na smažení
Náplň:
karamelová pomazánka nebo nutella
4 banány
2 jablka
plátek másla
cukr nebo pampeliškový med
citronová šťáva
trochu kakaa na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy nalijeme mléko a metličkou v něm rozmícháme vejce, sůl a postupně i všechnu mouku a kakao na hladké těsto.

  2. Na plotně rozpálíme nepřilnavou nízkou pánev a potřeme ji olejem.

  3. Naběračkou na pánev pomalu lijeme těsto a krouživým pohybem rozléváme tenkou vrstvu po celé ploše pánve.

  4. Palačinku pečeme z jedné strany, dokud těsto nepřestane téct a palačinka se tzv. neodlepí od pánve. Poté palačinku otočíme a opečeme z druhé strany, dokud není řádně propečená. Pozor na připálení, na tmavém těstě je zrakem hůř poznat, kdy je palačinka hotová.

  5. Upečeme všechny palačinky. Z připraveného množství těsta jich bude tak 8 – 14 (podle zručnosti při rozlévání těsta a velikosti pánve. Čím zkušenější kuchař, tím tenčí palačinky).

  6. Banány nakrájíme na kolečka, jablka na kostičky a vše zakapeme šťávou z citronu, aby nám ovoce nezhnědlo.

  7. V rozehřáté pánvi po palačinkách roztopíme trochu másla a přidáme ovoce. Zasypeme podle chuti cukrem nebo medem, a párkrát v pánvi prohodíme, dokud ovoce lehce nezměkne a cukr/med nezkaramelizuje.

  8. Palačinky potřeme karamelovou pomazánkou nebo nutellou, naplníme ovocem, stočíme do ruličky a zlehka posypeme kakaem. Jíme s radostí a chutí až do úplného přecpání!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!