Domácí přesnídávka
Recepty, Pro dětiSuroviny
- Sezónní ovoce (jablka,hrušky,jahody,meruňky,broskve...) 6 kS
- Např.z jablek
- 3-6 jablek (ovoce si můžete libovolně vybrat jaké máte rádi)
- 2 lžíce cukr
- 1/2 lžičky vanilkového cukru
- 4 dcl vody
- Jahodový pudink malinový nebo vanilkový pudink
- mixér
Postup Domácí přesnídávka
Postup přípravy receptu
-
Ovoce oloupeme a popř. zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do hrnce přidáme 2 lžíce cukru a půl lžičky vanilkového cukru.
Zalijeme vodou a necháme vařit minimálně 25 minut, aby bylo ovoce měkké. Pokud použijeme jahody nebo broskve a jiné měkčí ovoce, tak se doba vaření samozřejmě zkrátí. Až bude ovoce dostatečně měkké, vše nalijeme do mixéru nebo použijeme ponorný mixér a pořádně rozmixujeme na hladkou kaši.
Já pokud vidím, že je přesnídávka moc řídká tak rozšlehám jahodový pudink v trošce vody. Přesnídávku vrátím zpátky na plotnu, nechám probublat, přidám pudink který přesnídávku nejen krásně ovoní ale i zahustí.