Bramborovocizrnový krém s vůní kurkumy a kokosu
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 brambory
- plechovka cizrny (400 g)
- máslo
- 1 lžička kmínu
- 2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky sušené citronové kůry
- 1 lžička mletého zázvoru
- 165 ml kokosového mléka
- sůl
- 5 cm kousek pórku
- čerstvý koriandr
Postup Bramborovocizrnový krém s vůní kurkumy a kokosu
Postup přípravy receptu
-
Na troše másle zpěníme kmín a citronovou kůru, vmícháme kurkumu a mletý zázvor, zalijeme kokosovým mlékem a 1 dcl vody, osolíme a vložíme brambory nakrájené na kostičky. Uvaříme doměkka a vmícháme zcezenou cizrnu.
Část brambor a cizrnu odebereme stranou a zbytek ponorným mixerem rozmixujeme na hladký krém. Vmícháme pórek nakrájený ta tenoučké plátky, případně vodou naředíme do požadované hustoty a krátce provaříme.
Na talíři do krému přidáme část odebraných brambor a cizrny a posypeme nasekaným koriandrem.