Pangasius se žampiony a rajčaty na víně s kurkumou
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety Pangasia
- 1 větší plechovka sterilovaných žampionů
- 200 g rajčat
- 2 cibule
- 2-4 stroužky česneku (jak kdo má rád)
- 2 dcl červeného vína
- 1 lžička kurkumy
- kmín celý
- koření na ryby
- sůl
- provensálské koření
Postup Pangasius se žampiony a rajčaty na víně s kurkumou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si spaříme a oloupeme rajčata, poté je nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek také nakrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací mísy, přidáme k tomu sterilované žampiony, bez nálevu. Okořeníme provensálským kořením, solí a kurkumou. Zalijeme červeným vínem.
Vezmeme pangasiuse, okořeníme kořením na ryby a kmínem a vložíme do mísy na připravenou směs a dáme péct. Pečeme odkryté 45 minut (podle trouby).