Rybí polévka z mlíčí (bez tuku)

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g mlíčí z kapra
50 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
muškátový květ
polévkové koření
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Mlíčí vaříme v cca 1,5 l vody 10 minut. Uvařené rozmačkáme vidličkou a vložíme zpět do vývaru.

  2. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Opečeme nasucho na nepřilnavé pánvi tak, aby se zelenina lehce zabarvila a rozvoněla se. Přidáme do polévky.

  3. V trošce studené vody rozmícháme mouku a vlijeme do polévky. Přidáme koření a povaříme cca 5 minut. Nakonec přidáme čerstvou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!