Jahodový dort s korpusem z kukuřičných lupínků Kellogg´s Corn Flakes

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
100 g změklého másla
2 lžíce kokosového tuku
200 g kukuřičných lupínků Kellogg´s Corn Flakes
Krém:
1 kg jahod
500 g bílého jogurtu
100 g cukru krupice
400 g šlehačky
3 vanilkové cukry
3 lžíce citronové šťávy
13 plátků želatiny
na posypání trochu kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Formu na dort (26 cm) vyložíme pečícím papírem. Změklé máslo smícháme s kokosovým tukem. Přidáme Kellogg´s corn flakes a promícháme. Dáme do formy a umačkáme. Vložíme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.

  2. Pět plátků želatiny necháme ve studené vodě nabobtnat 5 minut. Mezitím si připravíme 500 g omytých jahod a rozmixujeme. Nabobtnanou želatinu vymačkáme, dáme do kastrůlku a necháme na mírném stupni na plotýnce rozpustit. Sundáme z plotýnky, přidáme nejdřív lžíci pyré, zamícháme a přidáme zbytek, zamícháme.

  3. Zbylých osm plátků želatiny namočíme do studené vody na 5 minut. Jogurt s citronovou šťávou, cukrem a jedním vanilkovým cukrem smícháme. Želatinu vpravíme do připraveného jogurtu stejně jako do pyré.

  4. Šlehačku si ušleháme se zbylými vanilkovými cukry. 300 g jahod umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Zamícháme do ušlehané šlehačky a celé přimícháme do připravené jogurtové hmoty.

  5. Na korpus dáváme postupně od prostředka tři lžíce jogurtovo-šlehačkové hmoty a lžíci jahodového pyré. Necháme 2 hodiny tuhnout v lednici.

  6. Po dvou hodinách dort dozdobíme zbylými jahodami a posypeme kokosem. Dáme opět na několik hodin chladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!