Majolková buchta z remosky - ořechová
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 160 g cukru krupice
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 150 g majonézy
- 60 ml vařící vody nebo kávy
- 250 g polohrubé mouky
- 1 necelý prášek do pečiva
- Dále dle chuti:
- moučkový cukr
- čokoládová poleva
- sekané ořechy
Postup Majolková buchta z remosky - ořechová
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přisypeme mleté ořechy, promícháme, přidáme vodu nebo kávu, opět promícháme, přidáme majonézu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do remosky (průměr cca 24 cm), kterou jsme buď vymazali máslem a vysypali hrubou moukou nebo vyložili pečícím papírem.
Remosku zaklopíme a zapneme. Pečeme cca 40 minut. Vyzkoušíme špejlí.
Po vychladnutí můžeme buchtu přelít čokoládovou polevou, posypat nesekanými ořechy nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem s vanilkou.