Majolková bábovka ořechová
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 200-250 g cukru krupice - dle chuti
- 1 ks vanilkového cukru
- 1 dl vody vařící nebo uvařené kávy
- 1 sklenice majonézy 250 g
- 100 g ořechů mletých
- 250 g polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
Postup Majolková bábovka ořechová
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukry utřeme, přimícháme opatrně vařící vodu (lze použít i horkou kávu), majolku, ořechy a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto dáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 cca 50 minut - vyzkoušíme špejlí. Po částečném vychladnutí bábovku vyklopíme a necháme zchladnout.
Před podáváním můžeme pocukrovat nebo ji podávat s kopečkem cappuccino krému, podle receptu z cappuccino pohárů.