Bylinková hovězí líčka na houbách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 750 g hovězích líček
50 g uzeného špeku
sůl
1 velká cibule (nebo dvě střední)
mletý pepř
rozmarýn (nebo tymián)
2 stroužky česneku
hrst sušených hub (lze i čerstvé - dle možností)
vývar dle potřeby
jíška
cca 100 ml smetany ke šlehání, nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět nasekaný česnek a snítku rozmarýnu, přisypeme houby dle chuti, přilijeme trochu vývaru (nad maso) a pod poklicí zvolna dusíme, za občasného promíchání masa a podlití vývarem dle potřeby.

  2. Když máme maso měkké, vývar dolijeme do požadovaného množství, omáčku zahustíme jíškou a kdo rád smetanové omáčky, přilije i smetanu. Vše krátce provaříme, vyndáme větvičku rozmarýnu, dochutíme dle chuti solí a pepřem a můžeme podávat.

  3. Podáváme s rýží, šťouchanými brambory, knedlíkem, noky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!