Bylinková hovězí líčka na houbách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- cca 750 g hovězích líček
- 50 g uzeného špeku
- sůl
- 1 velká cibule (nebo dvě střední)
- mletý pepř
- rozmarýn (nebo tymián)
- 2 stroužky česneku
- hrst sušených hub (lze i čerstvé - dle možností)
- vývar dle potřeby
- jíška
- cca 100 ml smetany ke šlehání, nemusí být
Postup Bylinková hovězí líčka na houbách
Postup přípravy receptu
-
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli dosklovata a k ní přidáme očištěná, osolená a opepřená hovězí líčka, která osmažíme ze všech stran dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět nasekaný česnek a snítku rozmarýnu, přisypeme houby dle chuti, přilijeme trochu vývaru (nad maso) a pod poklicí zvolna dusíme, za občasného promíchání masa a podlití vývarem dle potřeby.
Když máme maso měkké, vývar dolijeme do požadovaného množství, omáčku zahustíme jíškou a kdo rád smetanové omáčky, přilije i smetanu. Vše krátce provaříme, vyndáme větvičku rozmarýnu, dochutíme dle chuti solí a pepřem a můžeme podávat.
Podáváme s rýží, šťouchanými brambory, knedlíkem, noky...