Kyselica se šunkou od kosti a vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

100 g šunky od kosti
20 g másla
200 g oloupaných brambor
400-500 ml vývaru
120 g kysaného zelí
100 ml smetany ke šlehání
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
mletý pepř dle chuti
drcený kmín dle chuti
sůl dle chuti
2-3 vejce na tvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme na nudličky pokrájenou šunku od kosti s kořením. Přisypeme na větší kusy pokrájené brambory, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor. Pak vsypeme okapané, překrájené zelí, které v polévce dovaříme na skus.

  2. Poté brambory rozšťoucháme na menší kusy, přilijeme smetanu a dle potřeby (hustoty polévky) možná i trochu vývaru, případně dochutíme solí a pepřem. Vyndáme kuličky nového koření a bobkový list a můžeme podávat.

  3. Před podáváním polévku doplníme přepůleným nebo nasekaným vejcem natvrdo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!