Klasický hamburger
Recepty, Mleté masoSuroviny
- hamburgerová houska
- 450 g mletého hovězího masa
- 2 polévková lžíce jemně nasekané cibule
- 1 čajová lžička utřeného česneku
- 1 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky čerstvě umletého černého pepře
- 1-2 kapky Worcesterové omáčky
- k podávání
- 4 plátky sýra
- 4 housky na hamburger
- rajčata nakrájená na slabé plátky
- cibule nakrájená na slabá kolečka
- salátové listy
- kečup
- majonéza
- hořčice nebo jiné ochucovadlo dle vlastního výběru
Postup Klasický hamburger
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme maso, cibuli, česnek, sůl, pepř a omáčku Worcestershire.
Ze směsi vytvoříme 4 bochánky, asi 1,5 - 2 cm vysoké. Do středu hamburgeru uděláme palcem prohlubeň - zabráníme tak vypouknutí hamburgeru. Připravíme gril na přímé grilování.
Hamburgery grilujeme při středně vysoké teplotě, asi 3 - 5 minut z každé strany. Pokud chceme udělat cheeseburgery, položíme na hamburger plátek sýra v posledních 3 minutách grilování.
Během posledních 2 - 3 minut necháme na grilu opéct rozkrojené housky, rozkrojenou stranou dolů. Hamburger podáváme podle chuti - na spodní půlku housky dáme list salátu, na něj hamburger, cibuli, plátek rajčete, omáčku dle chuti a přiklopíme druhou půlkou housky.